Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiune în Marea Neagră: Vase militare ruse blochează navigaţia în nord-vest

News Black Sea
marea neagră

Vase militare ruse continuă să blocheze navigaţia în partea de nord-vest a Mării Negre, a anunţat joi dimineaţă Statul Major al armatei ucrainene, în buletinul său informativ cotidian, transmite DPA, conform AGERPRES.

Autorităţile ucrainene din transportul fluvial şi maritim au afirmat sâmbătă că 94 de nave cu echipaje străine şi sute de marinari sunt blocate în apropierea porturilor ucrainene de la începerea războiului.

Forţele ruse susţin că echipajele de pe 70 de nave străine sunt blocate în porturile ucrainene din cauza ''riscului ridicat al minelor''.

Pericolul minelor este cauzat de autorităţile ucrainene care operează în apele continentale şi în zona de coastă, potrivit şefului Centrului naţional rus pentru managementul apărării, generalul-colonel Mihail Mizinţev, citat joi de agenţia de presă Interfax.

Armata rusă a lansat la 24 februarie o amplă ofensivă militară împotriva Ucrainei, invadând această ţară din mai multe direcţii. Occidentul a reacţionat, Uniunea Europeană, SUA şi Regatul Unit impunând sancţiuni dure contra Moscovei. Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei a decis miercuri, într-o şedinţă extraordinară, excluderea Rusiei din această organizaţie paneuropeană, după 26 de ani de apartenenţă.

Rusia îşi numeşte agresiunea sa în Ucraina drept ''operaţiune militară specială'' pentru ''denazificarea'' ţării vecine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.