Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiune înainte de 'rotativă': UDMR, cu un picior în afara guvernării dacă nu se respectă protocolul (surse)

Facebook
Marcel Ciolacu Florin Citu Kelemen Hunor coalitie guvern

Săptămâna viitoare ar urma să aibă loc „rotativa” guvernamentală, amânată deja cu aproape două săptămâni din cauza grevei din educație. După ce premierul Ciucă va demisiona următorul guvern ar urma să fie condus de Marcel Ciolacu. Marea necunoscută la acest moment este UDMR.

Potrivit unor surse politice, președintele Klaus Iohannis dorește ca UDMR să rămână și în următorul guvern. Liderii UDMR vor și ei să faăc parte din viitorul executiv, însă nu în orice condiții.

Conducerea UDMR a avut vineri seara o ședință online, în care s-a discutat despre oferta PNL de schimbare a unor portofolii în viitorul guvern. Liberalii insistă să preia Ministerul Dezvoltării, condus în prezent de Cseke Attila, în ciuda faptului că protocolul coaliției nu prevede ca UDMR să cedeze vreun portofoliu cu ocazia „rotativei”. Lideralii ar dori ca UDMR să preia, la schimb, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, condus în prezent de Marcel Boloș, Ministerul Energiei sau chiar Ministerul Sănătății.

Surse politice precizează însă pentru stiripesurse.ro că liderii UDMR au votat, cu majoritate, să solicite respectarea protocolului de coaliție. Cu alte cuvinte, UDMR nu renunțe nici la Ministerul Dezvoltării, nici la Ministerul Mediului.

Următoarea ședință, care ar putea fi una decisivă privind viitorul UDMR la guvernare, va avea loc duminică. Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor ar urma să pună la punct ultimele detalii referitoare la „rotativă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.