Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiune MAJORĂ la granița Ungariei: Poliția a deschis focul

AJC.com
foc de arma, pistol

Poliţia ungară a deschis focul, joi, asupra unui camion care transporta aproximativ 30 de persoane suspectate a fi migranţi ilegali şi care a trecut printr-un punct de trecere a frontierei cu Austria fără a opri, relatează Reuters, informează Agerpres.

Poliţia din regiunea Gyor-Moson-Sopron a anunţat că patrulele din satul Harka au semnalat camionul care se îndrepta cu mare viteză către punctul de trecere a frontierei.

Un ofiţer s-a plasat în faţa camionului şi i-a făcut semn să oprească, însă autovehiculul a accelerat, forţând poliţistul de frontieră să se ferească în ultimul moment. Un coleg al acestuia a tras asupra camionului pentru a-l forţa să schimbe direcţia, a informat poliţia ungară pe website-ul său joi seara târziu.

Camionul, care era înmatriculat în Ungaria, a trecut graniţa în Austria şi ulterior s-a răsturnat. Poliţia austriacă i-a reţinut pe şoferul egiptean şi pe cei aproximativ 30 de pasageri, ale căror naţionalităţi nu sunt cunoscute.

Potrivit datelor poliţiei, în ultimele săptămâni din 2021 autorităţile ungare au returnat săptămânal între 2.000 şi 2.500 de migranţi la frontierele Ungariei cu Serbia şi România.

În 2015, Ungaria a construit un gard de-a lungul graniţei cu Serbia pentru a stopa intrarea migranţilor ilegali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.