Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiune MAJORĂ pentru funcționarii din dosarul Colectiv - Instanța NU A DISCUTAT încă schimbarea încadrărilor juridice a acestora

avocati

Completul de divergență de la CAB a audiat, miercuri, una dintre funcționarele deja condamnate în dosarul morților de la colectiv și a auzit de la inculpată cum aceasta verifica aleatoriu sau prin sondaj mapele cu documentația operatorilor privați care solicitau avize de funcționare.

Concret, CAB a reluat miercuri, dezbaterile în dosar, după reunirea cauzelor și după adăugarea unui al treilea judecător la complet strict pentru stabilirea noilor încadrări juridice ale inculpaților care au avut statut de funcționari publici la momentul tragediei.

Citește și: RAPORT BOMBĂ privind ASASINATUL EXPLOZIV de la ARAD-Angajați MApN ce ar putea face parte din anturajul...

Cu toate acestea instanța a stabilit ca întâi să mai facă o serie de audieri după care să ia în discuție, la un termen viitor schimbarea încadrărilor juridice ale funcționarilor publici judecați în acest dosar.

Astfel judecătorii au stabilit reluarea dezbaterilor în datele de 6 și 20 octombrie, date la care vor mai audia doi martori și vor asculta argumentele pro și contra privind schimbarea încadrării juridice a funcționarilor publici.

Acest demers a inflamat spiritele anterior, când au fost lansate acuzații că instanța de judecată ar încerca crearea unor situații mai ușoare funcționarilor publici judecați și condamnați deja în fond de către Tribunalul București în acest caz.

Victime și avocați s-au opus inclusiv intenției instanței de a separa dosarele, respectiv de a discuta acest schimbări de încadrare juridică în cadru unui dosar separat, rupt din dosarul patronilor.

Citește și: Fostul ministru Bodog NU FACE GREȘEALA lui Liviu Dragnea - Intrat pe mâna DNA...

Instanța a operat efectiv disjungerea cazului separând funcționarii publici de către patroni dar după insistențele avocaților și a magistraților DNA și PTB a decis reunirea cauzelor în formula inițială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.