Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiune la Marea Neagră! Rușii îi somează pe americani să nu pregătească exerciții militare: 'Măresc riscul incidentelor neintenționate'

Ria.ru
Rusia, Marea Neagră

Exercițiile militare multinaționale Sea Breeze - 2021, care vor avea loc pe teritoriul Ucrainei și în Marea Neagră în perioada 28 iunie - 10 iulie, „încurajează sentimentele militariste la Kiev”, iar Moscova solicită SUA și aliaților săi să abandoneze exercițiile militare din regiune, se arată într-un comunicat publicat pe Twitter de Ambasada Rusiei la Washington.

„Scara și natura evident agresivă a exercițiilor Sea Breeze nu corespund în niciun fel sarcinilor reale de securitate din regiunea Mării Negre", a subliniat misiunea diplomatică. Acesta a avertizat că manevrele „măresc riscul incidentelor neintenționate” și „încurajează militarismul la Kiev”.

"Îi îndemnăm pe SUA și pe aliații săi să abandoneze practica operațiunilor militare în Marea Neagră", se menționează în comunicat. "Toate problemele emergente din această regiune pot fi rezolvate de statele din Marea Neagră fără a impune asistență externă", a spus misiunea diplomatică.

CONTEXT:

32 de state de pe 6 continente

Ambasada SUA la Kiev anunță că „Sea Breeze 2021”, organizat în Ucraina, se va desfăşura cu un număr record de țări participante, precizând că este vorba despre 32 de state de pe şase continente. Flota a 6-a Americană și-a anunțat deja oficial participarea la exercițiul "Sea Breeze 2021", care va începe săptămâna viitoare în regiunea Mării Negre, potrivit Rador.

"Sea Breeze 2021" va reuni 5.000 de militari, 32 de nave, 40 de avioane și 18 echipe de operațiuni speciale și scufundări. Exercițiile vor avea loc în partea de nord-vest a Mării Negre și în regiunile ucrainene Mikolaiv, Herson şi Odesa.

Obiectivul organizării "Sea Breeze 2021" este de a crește nivelul de compatibilitate între forțele navale ucrainene și americane și statele partenere din NATO, realizând, în același timp, sarcini comune pentru promovarea siguranței navigației civile în regiunea Mării Negre, cu implicarea componentelor maritime, aeriene, de coastă și de scufundare.

Vezi si: Germania vrea reformarea NATO pentru a putea contracara 'ameninţările' din partea Rusiei şi Chinei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.