Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiune Rusia-SUA: FSB vrea să-i interogheze pe diplomații americani, după ce ar fi prins un 'informator' al Washingtonului

fsb

Serviciile de securitate ruse (FSB) au anunţat luni că au arestat un cetăţean rus, fost angajat al serviciului diplomatic american în Rusia, acuzat că a transmis Statelor Unite informaţii despre conflictul din Ucraina, relatează agenția rusă de stat TASS, citată de news.ro.

Într-un comunicat, FSB a precizat că începând din septembrie 2022, Robert Şonov, "fost angajat al Consulatului General al SUA la Vladivostok", a adunat "informaţii privind desfăşurarea operaţiunii militare speciale (în Ucraina), mobilizarea (militară) în regiunile ruseşti" şi "elemente problematice (în Rusia)", evaluând "impactul acestora asupra activităţii de protest a populaţiei în perioada premergătoare alegerilor prezidenţiale din Federaţia Rusă din 2024".

Potrivit FSB, el a desfăşurat aceste presupuse activităţi "în schimbul unei remuneraţii materiale" şi la cererea "angajaţilor departamentului politic al Ambasadei SUA la Moscova, Jeffrey Sullin şi David Bernstein".

FSB vrea să-i interogheze și pe diplomații americani

Acest "informator" al Washingtonului, potrivit FSB, este acuzat de "colaborare secretă cu un guvern străin", o infracţiune care se pedepseşte cu până la opt ani de închisoare şi o posibilă amendă de până la un milion de ruble.

FSB a difuzat o înregistrare video în care suspectul face o mărturisire.

Serviciul special a precizat că doreşte ca şi diplomaţii americani să fie interogaţi. "Se planifică efectuarea interogatoriilor diplomaţilor americani menţionaţi, în legătură cu care au fost trimise citaţii corespunzătoare pe adresa Ambasadei SUA la Moscova", a precizat FSB.

De la începutul ofensivei împotriva Ucrainei, în februarie 2022, autorităţile ruse au arestat în mod regulat persoane acuzate că lucrează pentru Kiev sau că spionează pentru guvernele occidentale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.