Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiunea ajunge la un alt nivel! Rusia va restitui o icoană oferită de Bosnia, după o plângere a Ucrainei

rusia ucraina

Rusia a anunţat sâmbătă că va restitui Bosniei o icoană veche ce i-a fost oferită ministrului său de externe Serghei Lavrov, pentru ca provenienţa acesteia să poată fi stabilită cu sprijinul Interpol, în urma unei plângeri formulate de Ucraina, transmit AFP şi Reuters, conform agerpres.ro.

Preşedintele sârb al Bosniei, Milorad Dodik, actualul ocupant al acestui post atribuit prin rotaţiei membrilor preşedinţiei tripartite, i-a dăruit o icoană ortodoxă ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, în cursul vizitei întreprinse luni de acesta la Sarajevo.

Potrivit Ministerului bosniac de Externe, ambasada Ucrainei a trimis o notă prin care cerea o 'explicaţie urgentă cu privire la provenienţa moştenirii lor culturale care (...) a fost dată cadou'.

BREAKING 5.158 de cazuri noi COVID-19. Cum arată distribuția pe județe


Conform agenţiei de presă bosniaco-sârbe SRNA, icoana aurită, veche de 300 de ani, provine din Lugansk, o regiune din estul Ucrainei aflată sub controlul separatiştilor pro-ruşi.

Sâmbătă, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Moscova a afirmat că icoana 'va fi restituită' Bosniei pentru a i se putea stabili provenienţa cu ajutorul Interpol.

Zeci de sârbi bosniaci au luptat alături de rebelii pro-ruşi în conflictul din estul Ucrainei începând din 2014, după ce Rusia a anexat Crimeea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.