Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiunea clocoteşte în SUA după uciderea unui alergător de culoare de către doi bărbaţi albi - Se cer măsuri ferme în justiţie

protest sua metrou

Responsabili politici, vedete şi simpli internauţi din SUA au lansat un val de apeluri la inculparea a doi bărbaţi albi, acuzaţi că au ucis un alergător de culoare în februarie a.c., în statul Georgia, după ce marţi avocatul familiei celui ucis a difuzat o înregistrat video cu cele întâmplate, relatează AFP, Reuters şi dpa, potrivit Agerpres.

În înregistrarea video de 28 de secunde, realizată de un martor neidentificat din altă maşină, Ahmaud Arbery, de 25 de ani, este văzut alergând, la 23 februarie , în plină zi, pe o stradă din Brunswick. La un moment dat pe stradă apare un pickup alb care opreşte în dreptul lui, iar portiera din dreptul şoferului se deschide. Când Arbery trece prin faţa camionetei, se aude un foc de armă şi joggerul este văzut luptându-se cu un bărbat care ţine o puşcă. În bena pickupului poate fi văzut un alt bărbat înarmat cu un revolver. Se aud încă două focuri de armă, iar Arbery cade cu faţa pe asfalt.

Cei doi bărbaţi albi au fost identificaţi de poliţie ca Travis McMichael, de 34 de ani, şi tatăl său, Gregory McMichael, de 64 de ani şi fost poliţist. Acesta din urmă a declarat că plecaseră în urmărirea lui Arbery în ideea de a-l reţine pentru că semăna cu un suspect dintr-o recentă serie de spargeri.

Citește și: VEȘTI BUNE de la Ludovic Orban: ce magazine din mall-uri se REDESCHID după 15 mai .

După ce înregistrarea video a devenit virală, un procuror din Georgia a declarat marţi că un juriu va decide dacă să fie lansate sau nu urmăriri împotriva celor doi, care deocamdată nu au fost arestaţi.

Numeroase staruri şi personalităţi politice şi-au manifestat indignarea şi au cerut inculparea fără întârziere a celor doi suspecţi.

"Ahmaud Arbery a fost asasinat de doi bărbaţi albi, ÎN FAŢA UNEI CAMERE, iar indivizii nu au fost arestaţi", a denunţat actriţa Zoe Kravitz, într-un mesaj difuzat pe Instagram şi preluat de alţi artişti ca Billie Eilish sau Kylie Jenner.

"Înregistrarea video este clară: Ahmaud Arbery a fost ucis cu sânge rece. Sunt cu toată inima alături de familia lui, care merită să i se facă dreptate, acum", a subliniat pe Twitter şi Joe Biden, cel mai probabil candidat democrat la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

S-au făcut şi asocieri cu cazul Trayvon Martin, un adolescent de culoare neînarmat care a fost ucis în Florida în 2012 de un "gardian" local.

"Suntem vânaţi literalmente ÎN FIECARE ZI / DE FIECARE DATĂ când punem piciorul în afara casei", s-a plâns însuşi baschetbalistul LeBron James, pe Instagram.

Deocamdată, în oraşul american din sudul tradiţional segregaţionist nu s-au înregistrat proteste în legătură cu crima, dar marţi un grup de localnici l-au luat la rost pe şeriful local, care a cerut răbdare cu ancheta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.