Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiunea crește în Caucaz: armata s-a alăturat protestatarilor care au blocat o autostradă din Armenia

romania.europalibera.org
armenia azerbaidjan

Cetăţenii au blocat o autostradă în semn de protest față de delimitarea și demarcarea granițelor teritoriale ale Armeniei și Azerbaidjanului, informează Rador Radio România.

Un grup de militari angajaţi cu contract s-a alăturat protestatarilor armeni, protestând astfel împotriva politicilor premierului armean, Nikol Paşinian, privind procesul de delimitare a frontierei armeano-azere, a informat presa armeană, cu referire la organizația Tavuş pentru Patria Mamă.

Aproximativ 20 de militari s-au alăturat localnicilor, care au blocat autostrada care face legătura cu Georgia, în satul Kiranţ, situat la granița cu Azerbaidjanul, a precizat organizația, într-un comunicat.

Din 20 aprilie au loc în republică proteste împotriva politicilor lui Paşinian, în mod special în ceea ce privește relațiile cu Azerbaidjanul, procesul de delimitare a frontierei armeano-azere, transferul satelor din regiunea Tavuş din Armenia către partea azeră. Manifestanții blochează drumurile locale și autostrada care face legătura cu Georgia.

După cum a precizat pe 19 aprilie Biroul liderului armean, pentru prima dată va exista o frontieră de stat delimitată între Armenia și Azerbaidjan în zona a patru sate din regiunea Tavuş. Paşinian a anuntat recent, într-un interviu acordat presei britanice, că Erevanul "şi-a demonstrat transparenţa".

"Am consemnat că Executivul Republicii Armenia este gata să întreprindă măsuri în limitele competențelor sale, astfel încât în ​​acele sate azere și anume, în Kîzîl Hajili, Heirimli, Aşaghi Askipara, Baganis Airum, unde oamenii nu locuiesc în momentul de faţă, să poată locui pe viitor", a spus el. La 23 aprilie 2024, primul pilon de delimitare a frontierei a fost instalat la granița dintre Azerbaidjan și Armenia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.