Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiunea crește la Kiev: se anunță mitinguri de amploare împotriva regimului lui Zelenski

Participanții la protestul violent „SaveFOP” din Ucraina au declarat acțiunea de protest de lângă Rada Supremă „nedeterminată”. Afirmația îi aparține Galinei Kapitun, un participant la acțiune, informează publicația Ukrinform.

„Ieri am fost bătuți ilegal. Au folosit arme, gaz. Prin urmare, am declarat acțiunea deschisă și vom rămâne aici până când problema noastră va fi rezolvată”, a spus Kapitun. De asemenea, ea a anunțat în curând un „mare protest ucrainean”: „Peste o săptămână este planificat un mare protest ucrainean, pentru că acum Rada Supremă (n.r.: Parlamentul) lucrează până vineri. Vom sta aici și vom arăta din toate puterile noastre că nu renunțăm și nu ne vom da bătuți”, a spus Kapitun.

După cum s-a raportat, la 25 ianuarie 2022, sub clădirea Parlamentului ucrainean a început o acțiune a mișcării SaveFOP numită „Puterea, ia-o sau pleacă!”, ai cărui participanți protestează împotriva fiscalizării totale, adică a folosirii numerarului.

Protestatarii, printre altele, solicită deputaților Radei Supreme să adopte proiectele de lege nr. 5866 și 5866-1, care propun restabilirea dreptului întreprinzătorilor individuali din grupurile 1-4 de a nu aplica case de marcat în legătură cu bunuri și servicii, al căror cost unitar nu depășește salariul minim.

Mișcarea #SaveFLP este o mișcare publică ucraineană ai cărei membri pledează pentru reducerea poverii financiare asupra întreprinderilor mici și mijlocii prin extinderea sistemului de impozitare simplificat pentru antreprenorii privați.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.