Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiunea e MAXIMĂ în Orientul Mijlociu. Iranul amenință că închide Strâmtoarea Hormuz după ce SUA au anunțat sancțiuni economice punitive

ormuz

Orice încercare venită din partea Iranului privind închiderea tranzitului maritim prin Strâmtoarea Hormuz ca răspuns la decizia Statelor Unite de a nu mai accepta excepţii privind importurile de petrol iranian, va fi inacceptabilă și nejustificată, a declarat un oficial american, citat de Reuters și preluat de mediafax.

Citește și: CUTREMUR la DNA şi DIICOT: O decizie a instanţei poate arunca în aer parchetele specializate

Oficialul american, membru al Administrației președintelui american Donald Trump, a declarat luni că președintele este încrezător că Arabia Saudiă și Emiratele Arabe Unite vor reuși să compenseze pierderea de petrol în urma blocării importurilor din Iran.

Conform oficialului american, Statele Unite încearcă acum să prevină Iranul din a evita sancțiunile existente.

Un responsabil militar de la Teheran a declarat, luni, că Iranul ar putea bloca tranzitul maritim prin Strâmtoarea Hormuz ca reacţie la decizia Administraţiei Donald Trump de a nu mai accepta excepţii privind importurile de petrol iranian.

Administraţia Donald Trump a anunţat luni că nu va mai acorda niciunei ţări exceptări de la sancţiunile SUA privind importurile de petrol din Iran, intensificând presiunile asupra regimului de la Teheran. Decizia afectează în principal China, India, Japonia, Coreea de Sud şi Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.