Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiunea se mută la ruși - Localități de la granița cu Ucraina, evacuate după bombardamente

belgorod

Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii ruse Belgorod, i-a îndemnat pe locuitorii satelor Zhuravlevka și Nekoteievka, care au rămas încă în așezări, să își părăsească temporar locuințele. Cele două localități sunt la mai puțin de 50 de km de orașul ucrainean Harkov.

„Astăzi am mers la Zhuravlevka pentru a vedea cu ochii mei care este situația de la graniță. Situația în sat este dificilă, dar toate serviciile sunt la locul lor: șeful, DND [garda populară voluntară], forțele de ordine și poliția de frontieră. Continuăm să îi convingem pe oamenii care au rămas încă în Zhuravlevka și Nekoteievka să își părăsească temporar casele. Și vom continua să facem acest lucru până când vor fi convinși. În viitorul apropiat, vom începe să livrăm materiale de construcție pentru a începe să închidem contururile caselor distruse și să conectăm unitățile de încălzire”, a scris el pe canalul său de Telegram, potrivit agenției ruse Tass.

Cel puţin o persoană a fost ucisă, iar alte patru au fost rănite într-un bombardament ucrainean al postului de frontieră Logacevka, în sud-estul Rusiei, a anunţat anterior, într-un comunicat, guvernatorul rus al regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov.

Rușii susțin că, începând cu 24 februarie, zonele de frontieră din regiunea Belgorod au fost bombardate în mod repetat de către forțele armate ucrainene. Anterior, Gladkov a îndemnat locuitorii să nu viziteze satele de frontieră Zhuravlevka și Nekoteievka din districtul Belgorod și Sereda din districtul Shebeka până la emiterea unui ordin special. Starea de urgență este în vigoare în aceste sate din 23 martie, iar majoritatea locuitorilor au fost evacuați în Belgorod.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.