Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni americano-chineze - Diplomații americani din Macao și Hong Kong vor avea nevoie de viză

sua china

China a anunţat joi că va revoca exonerarea de la obligaţia de a deţine viză pentru posesorii de paşapoarte diplomatice americane care vizitează Hong Kong şi Macao, după ce SUA au impus sancţiuni financiare şi interdicţii de călătorie pentru mai mult de zece oficial chinezi, informează Reuters.

Beijingul va introduce de asemenea sancţiuni de răspuns împotriva unor oficiali americani, membri ai Congresului, ai unor organizaţii non-guvernamentale şi a familiilor acestora, pentru atitudinea lor "josnică" cu privire la Hong Kong, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe chinez, Hua Chunying, în cadrul unei conferinţe de presă. China le cere SUA să nu continue pe această "cale periculoasă şi greşită", a adăugat Hua.

Citește și: Cuvintele Patriarhului Daniel despre căderea regimului s-au adeverit! Ludovic Orban a pierdut puterea: 'Dumnezeu nu se lasă batjocorit!' .

Ea a refuzat să precizeze numele persoanelor sancţionate sau data de la care aceste sancţiuni vor intra în vigoare.

SUA au anunţat luni noi sancţiuni împotriva a 14 înalţi oficiali parlamentari chinezi pentru rolul lor în adoptarea unei controversate legi privind securitatea naţională care ''a subminat autonomia Hong Kong-ului''. Washingtonul a impus deja astfel de sancţiuni împotriva altor aproximativ 15 oficiali din Hong Kong, între care şefa executivului Carrie Lam, ca răspuns la adoptarea de către Beijing a acestei legi, percepută pe scară largă ca o modalitate de a readuce sub controlul guvernului chinez acest teritoriu ce ar trebui să beneficieze de o largă autonomie.

Problema Hong Kongului se află în centrul confruntării dure, cu accente de război rece, între SUA şi China. Preşedintele american Donald Trump a pus capăt statutului comercial preferenţial de care beneficia Hong Kongul pentru a protesta împotriva legii chineze asupra securităţii naţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.