Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni diplomatice după summitul G20. Ambasadorul francez la Moscova, convocat urgent pentru explicații

g20
g20

Diplomaţia rusă l-a convocat pe ambasadorul Franţei la Moscova Pierre Lévy, pentru a denunţa discriminarea jurnaliştilor ruşi şi a acuzat Parisul de bruscarea unor corespondenţi ruşi la summitul G20 din India, relatează AFP, conform news.ro.

Ambasadorul Pierre Lévy a fost convocat luni din cauza unor ”acţiuni discriminatorii şi evident rusofobe ale unor reprezentanţi ai autorităţilor franceze împotriva unor corespondenţi ai RIA Novosti şi redectorului-şef al Russia-News la summitul G20 de la New Delhi”, a anunţat într-un comunicat Ministerul rus de Externe.

Jurnaliştilor li s-a refuzat în mod brutal accesul la o conferinţă de presă a preşedintelui francez Emmanuel Macron, acuză ministerul rus.

Diplomaţia rusă a acuzat Franţa de încălcarea ”principiului fundamental al libertăţii presei” şi îi reproşează faptul că nu a prezentat scuze jurnaliştilor ruşi, excluşi de la o conferinţă de presă, la 10 septembrie.

Moscova îi acuză pe organizatorii francezi ai conferinţei de presă de faptul că au încercat să confişte telefoanele jurnaliştilor respectivi.

Rusia a denunţat incidentul la G20, în ziua respectivă.

Franța respinge acuzațiile

Preşedinţia franceză nu a comentat atunci, însă un membru al delegaţiei a respins acuzaţiile de discriminare şi brutalitate.

”Am fost nevoiţi să refuzăm 30 de jurnalişti de diverse naţionalităţi, din cauza lipsei de locuri în sală”, declara această sursă, care a ceut să nu fie identificată.

Un corespondent AFP prezent la conferinţa de presă respectivă a constat că sala de presă era plină şi că jurnaliştii nu au putut să intre.

Rusia acuză de mult timp Franţa de faptul că cruschează reprezentanţi ai presei ruse, după ce Palatul Elysée a refuzat să acrediteze postul RT, din cauză că a colportat zvonuri despre Emmanuel Macron.

În 2017, preşedintele francez sublinia, la primirea lui Vladimir Putin în Franţa, că RT şi site-ul Sputnik sunt ”organe de propagandă mincinoase”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.