Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni diplomatice: Grecia expulzează doi diplomaţi ruşi, iar Rusia amenință cu măsuri similare

grecia

Grecia va expulza doi diplomaţi ruşi şi va interzice intrarea altor doi, considerând că activităţile acestora sunt incompatibile cu statutul lor, potrivit ediţiei de miercuri a ziarului grec Kathimerini, relatează Reuters, informează Agerpres.

La rândul său, Ministerul de Externe rus a anunţat miercuri că va răspunde deciziei Greciei de a expulza doi diplomaţi ruşi, a anunţat agenţia Interfax.

Autorităţile elene nu au făcut deocamdată niciun comentariu cu privire la acest caz. Un oficial din Ministerul de Externe grec a refuzat să facă deocamdată comentarii şi ambasada rusă la Atena nu a putut fi contactată.

Atena a luat aceste măsuri după unele încercări ale unor diplomaţi ruşi de a submina un acord încheiat de Grecia cu Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, luna trecută, şi care ar pune capăt unui dispute diplomatice de decenii cu privire la numele de ''Macedonia'', menţionează Kathimerini.

Vezi și: Șeful poliției antiteroriste din Marea Britanie sugerează că există o legătură între otrăvirea cu Noviciok din martie şi cea de acum zece zile

Parlamentul Macedoniei a votat a doua oară, săptămâna trecută, pentru ratificarea acordului cu Grecia în vederea redenumirii ţării drept 'Republica Macedonia de Nord', trecând astfel peste vetoul impus de preşedintele Gjorge Ivanov, notează dpa.

Acordul în vederea schimbării numelui a fost convenit între premierul Zoran Zaev şi omologul său grec Alexis Tsipras, pentru a pune capăt disputei de 27 de ani pe marginea numelui de 'Macedonia'. Din cauza acestei dispute, Grecia a blocat aderarea Macedoniei la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) şi demararea negocierilor pentru un statut de membru în Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.