Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni diplomatice între Germania şi Turcia: 'Berlinul să înveţe cum să se comporte'

Turcia a acuzat vineri Germania de dublă măsură după ce autorităţile din Gaggenau, un oraş din sudul Germaniei, l-au împiedicat pe ministrul turc al justiţiei să ia cuvântul la un miting şi a cerut Berlinului "să înveţe cum să se comporte" dacă doreşte să menţină relaţiile, informează Reuters, conform agerpres.

Ministrul justiţiei Bekir Bozdag ar fi trebuit să ia cuvântul în faţa susţinătorilor preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, în cadrul efortului Ankarei de a obţine sprijin în rândul celor 1,5 milioane de cetăţeni turci care trăiesc în Germania pentru un referendum în aprilie privind extinderea atribuţiilor preşedinţiei turce.

Ambasadorul Rusiei la Washington, în centrul scandalului vizându-l pe Trump

Ministrul de externe Mevlut Cavusoglu a declarat reporterilor la Ankara că Turcia nu poate accepta măsurile luate la Gaggenau, unde autorităţile acestui oraşul au retras permisiunea pentru miting citând lipsa de spaţiu în locul destinat manifestaţiei.

Germania găzduieşte cea mai mare comunitate turcă din lume. Circa 1,4 milioane de persoane de origine turcă sunt eligibile să voteze la referendumul din 16 aprilie asupra unei revizuiri a Constituţiei turce. Un "DA" la referendum îi va spori atribuţiile preşedintelui Erdogan, care s-a folosit deja de starea de urgenţă instituită în Turcia după puciul eşuat din iulie pentru a realiza o epurare la scară largă care a vizat oponenţi ai guvernului şi jurnalişti, notează DPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.