Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni diplomatice! Rusia condamnă dur acuzațiile 'nucleare' ale Japoniei: 'Stârnesc nedumerire'

pixabay
rusia, japonia

Declarațiile antiruse ale părții japoneze cu privire la situația de la CNE Zaporojie, precum și despre presupusa amenințare de către Federația Rusă cu utilizarea armelor nucleare stârnesc nedumerire, se precizează în declarația ambasadorului Rusiei la Tokyo, Mihail Galuzin, publicată joi, scrie Rador.

"Am vrea să vă reamintim că poziția de principiu a Rusiei este inadmisibilitatea unui război nuclear. Tocmai ţara noastră a fost cea care a inițiat adoptarea, la 3 ianuarie, a unei declarații comune a liderilor celor cinci state deţinătoare de arme nucleare privind prevenirea războiului nuclear și împiedicarea unei curse a înarmărilor, în care se afirmă că într-un război nuclear nu pot exista învingători de aceea nu trebuie dezlănțuit niciodată. În același timp, este surprinzător faptul că autoritățile și jurnaliștii japonezi par să uite cine și unde a fost primul care a folosit focoase atomice într-un conflict armat și care dintre puterile mondiale are experiență în utilizarea tuturor tipurilor de arme de distrugere în masă. În plus, Statele Unite ale Americii sunt singurul stat care desfășoară arme nucleare în afara teritoriului său național" - a subliniat diplomatul rus.

Potrivit afirmaţiilor lui Galuzin, "este ciudat să auzim acuzații "nucleare" la adresa Rusiei din partea Japoniei, care, după cum se știe, se bazează în politica sa de securitate nu pe orice, ci tocmai pe "umbrela" nucleară americană, având grijă constant de rezistența și fiabilitatea acesteia".

Ambasadorul rus a mai menționat că "argumentele antiruse din Japonia în legătură cu situația dificilă de la CNE Zaporojie, care continuă să fie supusă atacurilor masive din partea Ucrainei, stârnesc nedumerire".

Menţionăm că secretarul general al Cabinetului de Miniştri japonez, Hirokazu Matsuno, în timpul unei conferințe de presă susţinută, joi, la Tokyo, și-a exprimat din nou îngrijorarea în legătură cu posibilitatea utilizării armelor nucleare în Ucraina. Referindu-se la situația de la CNE Zaporojie, acesta a dat vina pe partea rusă pentru starea lucrurilor la acest obiectiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.