Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TENSIUNI diplomatice în interiorul NATO: SUA suspendă serviciile de viză în Turcia

sua turcia

Ambasada SUA la Ankara a anunţat că serviciile de viză care nu au legătură cu imigraţia au fost suspendate, duminică, în scopul reevaluării poziţiei Turciei faţă de personalul său, relatează Reuters, potrivit news.ro.

“Evenimentele recente au constrâns guvernul Statelor Unite să reanalizeze angajamentul guvernului turc în ceea ce priveşte securitatea misiunii şi a personalului american. Pentru a se reduce la maxim numărul de vizitatori la ambasada noastră şi la consulate pe durata acestei evaluări, am suspendat cu efect imediat toate serviciile de viză care nu au legătură cu imigraţia în reprezentanţele diplomatice din Turcia”, se arată în comunicatul misiunii americane la Ankara.

Vezi şi: Dezvăluiri din dosarul DNA care a înfuriat Ungaria: Ponta, acuzat de presiuni. Doi miniştri au fost audiaţi

Miercuri, un angajat al consulatului SUA la Istanbul a fost arestat, fiind suspectat de autorităţile turce că are legături cu Fethullah Gulen, predicatorul exilat în SUA pe care Turcia îl consideră responsabil pentru tentativa de lovitură de stat din iulie 2016.

Decizia a fost condamnată de Washington, care o consideră lipsită de fundament şi dăunătoare celor două ţări aliate NATO.

Contextul relațiilor bilaterale era deja unul tensionat, după ce Turcia a cumpărat recent sisteme antiaeriene rusești și a încercat o apriere de Iran, în ciuda statutului de țară membră NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.