Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni diplomatice tot mai acute între Ankara şi Berlin. Trupele germane se retrag din Turcia

reuters
trupe germane, Incirlik

Turcia a refuzat să le permită unor parlamentari germani să viziteze trupele germane staţionate la baza aeriană de la Incirlik (sudul Turciei), au afirmat surse familiare cu acest dosar pentru DPA, potrivit agerpres.

Ca reacţie, guvernul federal german are în vedere să-şi retragă militarii de la baza din sudul Turciei, au precizat sursele citate.

BARBARISM fără margini. Tânără violată şi ucisă în bătaie cu cărămizi

Guvernul Angelei Merkel a denunţat luni refuzul Ankarei de a le permite parlamentarilor germani să viziteze baza aeriană de la Incirlik unde sunt desfăşuraţi militari germani şi a afirmat că ia în calcul posibilitatea retragerii trupelor, relatează AFP.

'Pentru guvern acest lucru este inacceptabil', a declarat Martin Schofer, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe german.

Anul trecut, Ankara a refuzat iniţial accesul unei delegaţii formate din membri ai Comisiei de apărare a parlamentului german, însă ulterior şi-a dat acordul pentru ca delegaţia să viziteze baza de la Incirlik.

Începând de anul trecut, Germania are circa 250 de militari staţionaţi la Incirlik ca parte a coaliţiei militare care luptă împotriva Statului Islamic, cei mai mulţi dintre ei luând parte la misiuni de sprijin, precum misiuni de recunoaştere şi realimentare cu combustibil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.