Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni în Marea Neagră - Flota rusă anunță manevre militare la sud de strâmtoarea Kerci

fregata

Flota Rusiei din Marea Neagră începe manevre la sud de strâmtoarea Kerci, care face trecerea dintre Marea Neagră şi Marea Azov, la peste o săptămână de la incidentul naval din 25 noiembrie când gărzile de coastă ruse au interceptat şi sechestrat prin utilizarea forţei trei nave militare ucrainene care încercau să traverseze strâmtoarea, anunţă portalul Fontanka.ru, citând o înştiinţare trimisă de Moscova sistemului internaţional NAVTEX pentru emisie şi recepţie automată a mesajelor de siguranţă maritimă informează Agerpres

Manevrele sunt preconizate să înceapă marţi la ora 21:00 GMT (la miezul nopţii pe 5 decembrie, după ora Moscovei) şi vor dura până la 9 decembrie la ora 22:00 GMT (10 decembrie, 01:00, ora Moscovei/).

Plimbări SUSPECTE? Unde au zburat Elena Udrea și Adrian Alexandrov înainte de a dispărea din România


Conform coordonatelor transmise în înştiinţare, zona de manevre este situată la sud-est de peninsula Crimeea. În această perioadă, zona respectivă este declarată ca prezentând pericol pentru siguranţa navigaţiei.

Anunţul cu privire la aceste exerciţii intervine pe fondul unei agravări majore a relaţiilor dintre Rusia şi Ucraina din ultimul timp, după ce gărzile de coastă ruse, subordonate FSB (ex-KGB) au capturat trei nave militare ucrainene - două vedete blindate şi un remorcher - şi echipajele lor în zona strâmtorii Kerci. Moscova a calificat incidentul drept o 'provocare' orchestrată de Kiev, iar Ucraina a instituit ca urmare legea marţială pentru 30 de zile în zece regiuni de frontieră, restricţionând totodată intrarea cetăţenilor ruşi pe teritoriul său, transmite postul de radio Eho Moskvî.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.