Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni în PNL: Liderul celei mai performante organizații județene îl contrazice pe Cîțu

caleaeuropeana.ro
Dan Motreanu

După ce Florin Cîțu a fost înlocuit din postura de premier desemnat, în PNL apele sunt din ce în ce tot mai tulburi. Criticat de Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor, și de Nelu Popa, primarul Reșiței, președintele PNL este contrazis și de Dan Motreanu. Președintele PNL Giurgiu, cea mai performantă organizație județeană a liberalilor, Motreanu nu este de acord cu aruncarea responsabilității negocierilor politice asupra premierului desemnat.

Nu, responsabilitatea politică pentru negocierea și formarea de majorități, precum și colaborarea cu alte forțe politice, reprezintă exclusiv atributul Președintelui PNL și al Biroului Politic al PNL, care trebuie să își asume aceste decizii.

În schimb, responsabilitatea desemnării miniștrilor este atributul Prim-ministrului desemnat, așa cum și Florin Cițu a afirmat în nenumărate rânduri”, scrie Dan Motreanu pe Facebook.

Interveția lui Motreanu este o reacție la afirmațiile făcute vineri de Florin Cîțu. Liderul PNL a declarat, după discuțiile cu UDMR, că negocierea pentru majoritatea parlamentară este responsabilitatea premierului desemnat.

„Negocierea și majoritatea este responsabilitatea premierului. Pentru susținerea în Parlament, cred că da, se va discuta și cu USR. Nu se face niciun pact, mergem în Parlamentul României. Nu e niciun pact cu PSD. USR are șansa să voteze acest guvern. Suntem aici pentru că usr a votat o moțiune de cenzură”, a spus Cîțu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.