DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

TENSIUNI în SĂNĂTATE - Ministerul a blocat concursul pentru posturile de conducere din Agenţia Medicamentului

www.agerpres.ro
ministerul sănătății

Direcția generală juridică și resurse umane din cadrul Ministerului Sănătății a amânat “pentru o dată ulterioară” concursul pentru ocuparea posturilor de președinte și de vicepreședinte în cadrul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), arată un document consultat de 360MEDICAL.ro.

Documentul menționat este un anunț al direcției generale juridică și resurse umane, semnat de directorul general al direcției și de șeful biroului încadrări personal.

“Concursul privind ocuparea posturilor de președinte, vicepreședinte pentru activitățile specifice științifice din domeniul medicamentelor de uz uman și dispozitivelor medicale și vicepreședinte pentru activitățile tehnico-administrative care susțin activitățile specifice științifice din cadrul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din data de 06.11.2019 se amână pentru o dată ulterioară, ce va fi comunicată prin aceleași mijloace legale de informare”, se arată în document.

Miercuri, 6 noiembrie, de la ora 11.00 era programată proba scrisă pentru cei opt candidați admiși după prima fază a concursului, a selecției de dosare, însă examenul nu a amai avut loc.

Ministerul Sănătății a lansat recent, în mare grabă, un concurs pentru cele trei posturi de conducere în cadrul ANMDMR – unul de președinte și două de vicepreședinte.

Ministerul a anunțat concursul în 21 octombrie, iar dosarele de înscriere la concurs trebuiau depuse în perioada 21-25 octombrie 2019, la sediul Ministerului Sănătății.

Condițiile anunțate inițial indicau că se pot înscrie doar absolvenți de medicină, economie sau drept, ministerul acceptând ulterior, cu două zile înainte de termenul limită, și candidatura absolvenților de farmacie.

În 28 și 29 octombrie a avut loc verificarea îndeplinirii condiţiilor de către candidaţi, iar în urma verificării au fost respinși doi candidați.

Patru persoane și-au depus dosarele de candidatură pentru funcția de președinte, între care și actualul președinte interimar al ANMDMR, iar numele său se regăseşte pe lista celor admişi pentru a susţine concursul propriu-zis.

Astfel, patru persoane și-au depus dosarele de candidatură pentru funcția de președinte: actualul președinte interimar al ANMDMR, Marius Daniel Șișu, conf. univ. dr. Colette Roxana Sandulovici (decan în cadrul Universității Titu Maiorescu), Valeria Nicoleta Ghițoi (manager logistică pharma într-o firmă cu capital belgian) și Marian Stamate (medic ORL la Spitalul Clinic Colțea).

Primii trei candidați au fost considerați admiși de Ministerul Sănătății, iar ultimul a fost respins pe motiv că nu îndeplinește condiția de vechime în funcții de conducere de minimum 5 ani.

Pentru cele două funcții de vicepreședinte – unul pentru activităţile specifice științifice din domeniul medicamentelor de uz uman şi dispozitivelor medicale și unul pentru activitățile tehnico-administrative care susţin activităţile specifice științifice – au s-au depus opt dosare de candidatură: Bujor Eugen Almășan (fost managing director la Quintiles – actuala IQVIA), Adriana Cotel (fost președinte al ANMDMR și al CNAS – considerată o apropiată a lui Darius Vâlcov și eliberată din funcție după alegerile europarlamentare), Adrian Emil Frățilă (coordonator studii clinice la compania slovenă Krka), Monica Negovan (farmacistă, administrator al unei farmacii din Târgu Mureș), Gabriela Vlăsceanu (manager de cercetare-dezvoltare la un producător de produse fitoterapeutice) și Maria-Alexandra Băluță (manager de produs la un distribuitor de echipamente medicale).

Singura candidată respinsă pentru poziția de vicepreședinte a fost Maria-Alexandra Băluță pe motiv de lipsă de vechime în posturi de conducere de cel puțin 1 an și lipsa unui master sau doctorat într-unul din domeniile: management sanitar, economic, resurse umane, administrativ, psihologic sau juridic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.