Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni în sud-estul Asiei - Zborul la mică altitudine al unui avion militar nipon deasupra unei nave sud-coreene generează protestele Seulului

avion vanatoare Mirage 2000

Autoritățile militare de la Seul au afirmat că zborul la mică altitudine al unui avion de patrulare nipon deasupra unei nave militare sud-coreene reprezintă o "provocare clară", informează site-ul agenției de știri The Associated Press preluat de mediafax.

Potrivit Seulului, un avion nipon a zburat miercuri la o înălțime de 60-70 de metri în apropierea unei nave militare sud-coreene în sud-vestul Peninsulei Coreea.

Autoritățile de la Seul a transmis că acesta este cel de-al treilea de acest fel în doar luna.

În pofida legăturilor economice strânse și intereselor strategice comune, Japonia și Coreea de Sud sunt angrenate într-o serie de dispute privind chestiuni militare și istoria zbuciumată între cele două țări.

Relaţiile din Japonia şi Coreea de Sud continuă să fie marcate de evenimentele din prima jumătate a secolului trecut, când Peninsula Coreea s-a aflat sub ocupaţie niponă. Un alt punct de dispută între Tokyo şi Seul se legă de subiectul aşa-numitelor femei de reconfortare, termen care desemnează zecile de mii de femei din Coreea de Sud care au fost transformate în sclave sexuale pentru militarii japonezi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.