Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni în Suedia! Premierul ameninţă că va demisiona dacă moţiunea contra ministrului justiţiei este adoptată

Magdalena Andersson

Premierul Suediei, Magdalena Andersson, a ameninţat joi că va demisiona, cu numai trei luni înaintea alegerilor la termen, dacă moţiunea opoziţiei de centru-dreapta împotriva ministrului justiţiei va avea succes, relatează Reuters, conform AGERPRES.

Moderaţii, liberalii şi creştin-democraţii au anunţat că vor sprijini o moţiune de cenzură împotriva ministrului justiţiei şi afacerilor interne Morgan Johansson, elaborată de partidul populist Democraţii Suedezi şi care ar urma să fie dezbătută şi supusă la vot săptămâna viitoare.

Cele patru partide susţin că Johansson ar trebui să îşi asume responsabilitatea pentru eşecul strategiei de combatere a criminalităţii organizate din ultimii ani.

Într-o conferinţă de presă, şefa executivului de la Stockholm a dat asigurări că va demisiona ''cu siguranţă'', ceea ce va antrena căderea guvernului său, în cazul în care moţiunea contra ministrului Morgan Johansson va fi adoptată de parlament.

Alegerile parlamentare din Suedia sunt prevăzute pentru data de 11 septembrie, iar Ulf Kristersson, liderul Partidului Moderat, cea mai mare formaţiune de opoziţie, a afirmat că pur şi simplu Andersson încearcă cu disperare să convingă alte partide să o sprijine.

''Intenţionăm să înlocuim acest guvern cu totul - cel mai târziu la alegeri, dar cu cât mai devreme cu atât mai bine'', a recunoscut Ulf Kristersson într-o postare pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.