Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni între Germania și Ungaria pe tema Ucrainei: Respingem ferm confundarea lucrurilor care nu au nimic de-a face unele cu altele

Hungary Today
Peter Szijjarto

Potrivit ministrului ungar de externe, omologul său german, Annalena Baerbock, înțelege greșit situația cu privire la poziția ungară privind aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană, notează Hirado.hu, potrivit Rador Radio România.

Referindu-se la declarația Annalenei Baerbock de la Ljubljana, Péter Szijjártó a scris marți pe pagina sa de Facebook: Poziția Ungariei cu privire la aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană este bine gândită și întemeiată, în această gândire nu există nici un șantaj sau "joc".

"Respingem ferm confundarea lucrurilor care nu au nimic de-a face unele cu altele", a spus Szijjártó, care a adăugat: "Nu vedem în continuare - nici poporul ungar, nici Parlamentul ungar, nici Guvernul - de ce ar fi bine pentru Europa ca negocierile de aderare cu Ucraina să înceapă în grabă.

Ucraina este, pur și simplu, prea departe de a fi eligibilă pentru aderare sau chiar pentru negocieri, așa că dezvoltarea mai întâi a unui parteneriat strategic ar fi mai oportună, a fost de părere ministrul ungar de externe.

Péter Szijjártó a subliniat că trebuie să atragă atenția ministrului german de externe asupra faptului că Ungaria nu își va schimba poziția sub nicio presiune și pentru a menține unitatea europeană recomandă ca UE să elimine de pe ordinea de zi a reuniunilor de săptămâna viitoare de la Bruxelles propunerea de a începe negocierile cu Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.