Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni între Iran şi SUA: Portavionul USS Nimitz rămâne în Golf, în urma 'amenințărilor' la adresa lui Donald Trump

The Atlantic
Iran SUA

Pentagonul a decis în cele din urmă să lase pe poziţie portavionul USS Nimitz în Golf, în loc să-l repatrieze în SUA, din cauza unor presupuse 'ameninţări' iraniene la adresa preşedintelui Donald Trump şi altor înalţi responsabili americani, potrivit AFP şi altor media internaţionale.

'Din cauza recentelor ameninţări proferate de liderii iranieni împotriva preşedintelui (în exerciţiu) Donald Trump şi a altor responsabili ai guvernului american, am ordonat USS Nimitz să stopeze redislocarea sa', a specificat ministrul american interimar al apărării, Christopher Miller, într-un comunicat publicat duminică seară, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Sorin Cîmpeanu vine cu noi detalii despre deschiderea școlilor: ‘Până la jumătatea lunii ianuarie nu cred că cineva responsabil poate promite o decizie’

Portavionul 'va rămâne de acum pe poziţie' în Golf, a precizat el, adăugând că 'nimeni nu ar trebui să pună la îndoială determinarea SUA'.

Cu câteva zile înainte, Miller anunţase repatrierea USS Nimitz care urma să revină 'direct' în SUA, conform unui comunicat publicat la 31 decembrie.

Această decizie se dorea un semnal de 'dezescaladare' trimis Teheranului pentru a evita un conflict, potrivit unor responsabili americani, citaţi de New York Times.

Nimitz patrulează în apele Golfului de la sfârşitul lunii noiembrie pentru a proteja retragerea trupelor americane din Afganistan.

Citește și: Situație dificilă pentru fostul ministru PNL al Mediului, Costel Alexe: Procurorii DNA cer urmărirea acestuia pentru luare de mită .

Dacă şeful Pentagonului nu a precizat natura ameninţărilor evocate, tensiunile între SUA şi Iran s-au amplificat din cauza campaniei de 'presiune maximă' dusă de administraţia Trump împotriva Teheranului.

Împlinirea duminică a unui an de la asasinarea de către SUA a generalului iranian Qassem Soleimani şi a locotenentului său irakian a fost marcată prin manifestaţii antiamericane la Bagdad, care au reunit mii de susţinători ai paramilitarilor irakieni pro-Iran.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.