Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni între Israel și Iran: Benny Gantz acuză Iranul că instigă atacuri împotriva oamenilor de afaceri din Cipru

The Times of Israel
Benny Gantz

Israelul a acuzat luni Iranul că instigă atacuri împotriva oamenilor săi de afaceri instalaţi în Cipru, după arestarea unui cetăţean străin suspectat că pregăteşte asasinate împotriva unor israelieni pe insula mediteraneeană, relatează AFP.

Media cipriotă Philenews a relatat săptămâna trecută că un cetăţean azer în vârstă de 39 de ani a fost arestat la Nicosia, poliţia descoperind un pistol cu amortizor în maşina sa.

Bărbatul este suspectat că este un asasin care viza "israelieni care desfăşoară activităţi comerciale în Cipru", potrivit media citate.

Poliţia cipriotă a confirmat luni arestarea "unei persoane care avea asupra sa un pistol şi cartuşe", fără a furniza alte amănunte.

"Am dejucat un atac iranian care viza ţinte israeliene în Cipru", a reacţionat ministrul israelian al apărării, Benny Gantz. "Vom continua să acţionăm pentru a ne proteja cetăţenii şi a asigura securitatea Israelului peste tot şi împotriva oricărei ameninţări", a adăugat el.

Unele media israeliene au relatat că Teddy Sagi, un om de afaceri israelian care a făcut avere în pariuri online şi în domeniul imobiliar, a fost ţinta unei tentative de asasinat în Cipru.

Purtătorul de cuvânt al premierului israelian Naftali Bennett, Matin Sidi, a declarat totuşi că Teddy Sagi "nu a fost ţinta atacului", dar că acesta a fost într-adevăr "un act terorist orchestrat de Iran împotriva oamenilor de afaceri israelieni care trăiesc în Cipru".

Israelul şi Iranul sunt angajate într-un "război din umbră". În această vară, au avut loc atacuri asupra unor vase israeliene şi iraniene, dar cele două ţări au negat orice responsabilitate, potrivit Agerpres.ro.

Iranul a acuzat, de asemenea, Israelul, că a asasinat oameni de ştiinţă implicaţi în programul său nuclear, despre care susţine că are doar scopuri civile, şi că a sabotat situri strategice.

Israelul acuză la rândul său Iranul că încearcă să dezvolte arma nucleară, să se doteze cu rachete de precizie care pot lovi instalaţii cheie de pe teritoriul său şi că se dedă la un război prin interpuşi înarmând grupuri anti-israeliene din regiune, precum Hezbollahul libanez şi Hamasul palestinian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.