Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni între Rusia și Bulgaria după ce Sofia a expulzat doi diplomați ai Moscovei

presiune tensiuni scandal pericol

Administraţia Vladimir Putin a avertizat, joi, că pregăteşte măsuri de retorsiune împotriva Bulgariei după expulzarea a doi diplomaţi ruşi suspectaţi de spionaj militar, Moscova considerând că acuzaţiile sunt lipsite de fundament, potrivit Mediafax.

"Regretăm decizia Sofiei de a declara personae non gratae colaboratori ai misiunii comerciale a Rusiei din Bulgaria pe baza unor acuzaţii lipsite de fundament", a anunţat Ministerul rus de Externe, potrivit cotidianului Le Figaro.

Conform Moscovei, acţiunea Guvernului de la Sofia este o "tentativă de afectare a relaţiilor bilaterale". Ministerul rus a de Externe precizează că pregăteşte măsuri simetrice împotriva Bulgariei.

SCANDALUL ia amploare: USR PLUS București anunță că a depus plângere penală împotriva Gabrielei Firea în cazul Constanda

Guvernul Bulgariei a anunţat, miercuri seară, decizia de a expulza doi diplomaţi ruşi inculpaţi pentru activităţi de spionaj militar. Diplomaţii colectau începând din anul 2016 "informaţii despre proiectele de modernizare ale armatei bulgare", a transmis Parchetul General de la Sofia.

Acţiunile de acest tip s-au multiplicat în ultimele luni în Europa, pe fondul tensiunilor dintre Occident şi Rusia. La sfârşitul lunii august, Rusia şi Slovacia au expulzat pe bază de reciprocitate câte trei diplomaţi. Anterior, Rusia expulzase un diplomat norvegian, după o decizia similară a Norvegiei, tot pe fondul acuzaţiilor de spionaj. Rusia a avut crize similare cu Austria şi Norvegia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.