Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni israeliano-egiptene cu privire la Gaza. Acuzați că au închis ochii la contrabanda Hamas, egiptenii avertizează Israelul

JCPA
Philadelphi Corridor

Egiptul a respins acuzațiile potrivit cărora nu a menținut securitatea frontierei sale cu Fâșia Gaza, ceea ce a dus la contrabanda cu arme în enclavă.

Șeful Serviciului de Informații de Stat al Egiptului, organul de presă al guvernului egiptean, a dat vina pe "liderii israelieni extremiști care caută să târască regiunea într-o stare de conflict și instabilitate", relatează CNN citat de Rador Radio România.

Declarația președintelui Diaa Rashwan a urmat afirmației de săptămâna trecută a premierului israelian Benjamin Netanyahu, potrivit căreia arme și echipamente militare ar fi fost introduse în Gaza prin Egipt.

Benjamin Netanyahu a declarat şi că granița dintre Gaza și Egipt trebuie "închisă" și a cerut închiderea Coridorului Philadelphi, o fâșie de pământ cu o lungime de mai puțin de 10 km, care servește drept zonă tampon între Egipt și Fâşia Gaza.

"Trebuie subliniat cu strictețe faptul că orice mișcare israeliană în această direcție va duce la o amenințare serioasă la adresa relațiilor egipteano-israeliene", a declarat Diaa Rashwan, care a precizat că Egiptul a depus eforturi pentru a combate contrabanda cu arme, prin construirea unui zid de-a lungul coridorului Philadelphi, prin distrugerea a peste 1.500 de tuneluri în zona de frontieră și prin creșterea numărului de angajați ai pazei de frontieră. Diaa Rashwan a declarat că Israelul acuză Egiptul de contrabandă doar pentru "a crea legitimitate pentru încercarea sa de a ocupa Coridorul Philadelphi".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.