Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni la frontiera dintre India și China: mai mulți militari au fost răniți

mbs.news
china india militari

Trupele indiene şi chineze s-au înfruntat săptămâna trecută în zona de demarcaţie care serveşte drept frontieră de facto, într-o nouă ciocnire soldată cu răniţi de ambele părţi, au relatat luni surse militare şi media indiene, citate de France Presse.

Incidentul s-a produs săptămâna trecută la pasul Naku La în statul Sikkim (nord-est), au indicat surse militare pentru AFP, în timp ce media naţionale, citând responsabili militari indieni, evocă victime de ambele părţi, potrivit agerpres.ro.

Vezi și: Dan Bittman revine în prim-plan: 'Medicii mă felicită că nu am tăcut. S-a ajuns ca pe vremea comuniștilor. E rușinos și trist după atâția ani de la Revoluție'

O patrulă chineză a încercat să traverseze teritoriul indian înainte de a fi respinsă, au declarat responsabilii citaţi. Naku La leagă Sikkim de regiunea Tibet din China.

Ultimele discuţii destinate detensionării situaţiei între cele două comandamente militare au avut loc duminică.

Lupte corp la corp la frontiera din Sikkim în luna mai au reaprins tensiunile la frontiera dintre cele două ţări vecine, cele mai populate din lume.

În iunie, cel puţin 20 de soldaţi indieni şi un număr necunoscut de militari chinezi au fost ucişi într-o confruntare la frontiera dintre cele două ţări în zona Ladakh din Himalaya.

Citește și: AVERTISMENTUL de care se temeau toți - Dr. Anthony Fauci: Noile date arată că vaccinurile sunt mai puţin eficiente împotriva noilor tulpini

Linia de control efectiv ('Lign of Actual Control', LAC), frontiera de facto între India şi China, nu este corect demarcată, notează AFP.

Conform unei mai vechi practici pentru a evita o confruntare reală militară, armatele indiană şi chineză nu folosesc la arme de foc de-a lungul frontierei comune. Şi oficial, niciun foc nu a fost tras din 1975.

După luptele corp la corp din 15 iunie, înalţi responsabili ai celor două armate s-au întâlnit şi au convenit să acţioneze pentru a aplana tensiunile.

Cele două ţări au trimis în această regiune, unde în prezent s-a instalat o iarna aprigă, zeci de mii de soldaţi suplimentari, precum şi armament greu.

Ultimul conflict deschis între cele două ţări datează din 1962, când trupele indiene au fost rapid înfrânte de către armata chineză în cursul unui război-fulger.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.