Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni puternice în Moldova. Polițiștii ar fi refuzat să intervină împotriva protestatarilor, iar ministrul de Interne să semneze un ordin de intervenție

stiri.md
cavalciuc

Fostul șef adjunct al Inspectorului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc. a susținut că „Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne, ar fi refuzat să semneze un ordin prin care ar cere poliției să intervină în forță împotriva protestatarilor de frică să nu facă pușcărie”, anunță stiri.md. Declarațiile au fost făcute într-un live pe o rețea de socializare.

Cavcaliuc: Ana Revenco a refuzat să semneze ordin împotriva protestatarilor

Potrivit lui, circa 500 de polițiști au refuzat să fie implicați în acțiunile împotriva protestatarilor. Conducerea poliției în cazul protestului de astăzi și-ar fi asumat-o Sergiu Diaconu, secretarul general al MAI, care “a scos toți angajații SPIA să sperie polițiștii ca să execute ordinele”, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

”O primă victorie a poporului. Ana Revenco a refuzat să semneze ordinul de implicare a forțelor de ordine împotriva protestatarilor. Peste 500 de polițiști au refuzat să meargă la proteste”, a declarat Cavcaliuc.

Totodată, Gherghe Cavcaliuc a făcut apel la angajații din poliție „să nu execute ordinele ilegale împotriva poporului pentru a evita tragerea ulterioară la răspundere”. Astăzi, 30 octombrie, au loc noi proteste antiguvernamentale organizate de Partidul Șor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.