Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiuni între SUA și China: Pentagonul vrea să accelereze vânzarea armelor către aliați

pentagon

Pentagonul a lansat o amplă campanie de accelerare a vânzărilor de arme americane către aliații străini, în încercarea de a concura mai bine cu China și de a umple arsenalele națiunilor care au oferit echipament militar Ucrainei.

Luna trecută, Pentagonul a creat un grup operativ format din oficiali de rang înalt pentru a examina ineficiențele de lungă durată cu privire la vânzările de armament de miliarde de dolari ale SUA către țări străine. Așa-numita "echipă tigru" va analiza modalitățile prin care Departamentul Apărării poate eficientiza anumite părți ale programului, potrivit unui oficial de rang înalt din domeniul apărării, cu scopul de a furniza mai repede partenerilor și aliaților mult râvnitele drone, elicoptere, tancuri și alte arme, au declarat oficialii.

Creșterea tensiunilor cu China și invadarea Ucrainei de către Rusia au urgentat această revizuire a modului în care SUA vând arme, informează wsj.com.

Pentagonul execută o mare parte din programul de vânzări de arme în străinătate, dar acesta este supravegheat de Departamentul de Stat, care folosește vânzările anuale de arme în valoare de 45 de miliarde de dolari ca instrument de politică externă pentru a extinde influența americană. Congresul aprobă în cele din urmă toate vânzările militare în străinătate.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.