Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiunile acumulate în filiala PNL Timiș ajung pe masa conducerii naționale. S-a solicitat demisia actualului președinte al filialei PNL Timiș

Tion
PNL Timis

Pentru că anul 2024 se anunță unul plin de confruntări electorale, fără precedent în istoria politică a țării, conducerea PNL este preocupată, spun sursele politice interne, de rezolvarea situației neclare și instabile de la nivelul uneia din dintre cele mai importante filiale PNL, cea din Timiș. Deocamdată, filiala din vestul țării se pare că este cu totul demobilizată și nepregătită pentru anul electoral viitor. Mai mult de jumătate dintre primarii care sunt acum sub sigla PNL sunt pregătiți să părăsească filiala, o mișcare de protest împotriva stilului de conducere al președintelui Alin Nica.

Conducerea PNL l-a chemat astăzi la București pe președintele PNL Timiș,  căruia i s-a cerut demisia, ca o mutare politică prin care se poate genera o nouă soluție tranșantă pentru rezolvarea crizei din filială, marcată acum de o accentuată degringoladă și o vădită disoluție a consensului.

Solicitarea conducerii PNL vizează înnoirea echipei de conducere politică din PNL Timiș, în Timp ce lui Alin Nica i-a fost făcută recomandarea de a se concentra pe alegerile locale, pe viitoarea candidatură la președinția Consiliului Județean Timiș, pentru adjudecarea în 2024 al celui de-al doilea mandat. În timp ce Nica urmează să fie degrevat de sarcinile politice din PNL Timiș, pentru a se concentra pe administrația județeană, noua conducere politică a PNL Timiș va avea de regrupat facțiuni interne și de recâștigat încrederea primarilor PNL din județ, cei care contează foarte mult în alegerile de anul viitor.

Conducerea PNL i-a transmis astăzi lui Alin Nica așteptarea ca să-și depună imediat demisia din poziția de președinte al PNL Timiș din cauză că atmosfera în filiala PNL Timiș a devenit cu totul apăsătoare și comunicarea internă a devenit disfuncțională, în timp ce energiile organizațiilor locale sunt risipite în lupte și convulsii interne, o situație dezavantajoasă, cu totul nedorită, mai ales în preambulul unui an electoral cu patru etape de alegeri. Alin Nica nu mai poate coagula energiile din PNL Timiș, fiind obligat să facă un pas în spate ca poziție politică în organizația județeană, dar continuând să fie membru în echipa cu care PNL va aborda alegerile locale de anul viitor, candidat pentru Consiliul Județean Timiș. Dacă Alin Nica nu va proceda la prezentarea demisiei așteptate de conducerea națională, va urma o demitere prin decizia conducerii PNL.

Este de remarcat că actualul președinte al PNL Timiș a încercat dezinformarea conducerii PNL, prezentând o listă de peste 40 de semnături de susținere din partea primarilor cu siglă PNL din Timiș, o listă care a fost de fapt întocmită cu mai mult de un an în urmă, fără legătură cu actuala situație din filială. De fapt, manevra de dezinformare a conducerii PNL a venit ca o încercare nereușită a lui Alin Nica de a contracara în ultimul moment mesajul dat deja de două săptămâni, asumat de o largă majoritate a primarilor PNL din Timiș, care au transmis conducerii naționale o listă cu nemulțumiri și argumente ce indică situația gravă cu care se confruntă PNL Timiș, produsă din cauza conducerii ineficiente și discreționare a lui Alin Nica.

Majoritatea primarilor de sub sigla PNL din Timiș solicită retragerea lui Alin Nica din funcția de președinte al filialei județene PNL, în caz contrar fiind de așteptat ca randamentul filialei în alegerile de anul viitor să fie foarte scăzut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.