Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiunile ating cote nebănuite în Marea Mediterană - Erdogan le-ar fi cerut generalilor să scufunde un vas grecesc (presa germană)

Twitter
erdogan

Cotidianul german Die Welt susține, într-un articol publicat marți, că președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan ar fi vrut să provoace un incident militar cu Grecia în Mediterana de est, notează Digi24.ro.

Articolul, intitulat „Războiul calculat al lui Erdogan”, spune că ”dacă ar fi fost după Erdogan, navele sale militare ar fi scufundat de mult un vapor grecesc în Mediterana”, scrie ziarul grecesc Kathimerini.

Unul dintre cei mai mari criminali din istoria postbelică a murit pe patul de spital - A contribuit la uciderea a peste 1,7 milioane de oameni

Acesta arată că, potrivit dezvăluirilor făcute de Die Welt, care citează surse militare turcești, Erdogan le-ar fi cerut generalilor săi în urmă cu câteva zile să scufunde o navă a Greciei, dar să aibă grijă ca în timpul acțiunii să nu fie nicio persoană ucisă.

Generalii s-ar fi opus, însă. Altcineva din anturajul președintelui turc ar fi sugerat atunci să fie doborât un avion de luptă grecesc, pentru că pilotul ar fi putut să se catapulteze și nu ar fi murit. Dar generalii au refuzat din nou.

Turcia și Grecia sunt implicate de mai multe săptămâni într-un conflict din ce în ce mai militarizat, generat de războiul pentru resursele naturale din Mediterana și controlul asupra perimetrelor de explorare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.