Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiunile continuă și după era Trump: Administraţia Joe Biden acuză China că vrea să devină naţiunea 'dominantă' pe plan mondial

Business Standard
Antony Blinken

China vrea să devină naţiunea "dominantă" la nivel global, afirmă secretarul de Stat american, Antony Blinken, avertizând că Administraţia de la Beijing încearcă să conteste ordinea internaţională susţinută de Statele Unite.

"Cred că, peste ceva timp, China crede că poate fi, că trebuie să fie şi că va fi naţiunea dominantă în lume", a declarat Antony Blinken, într-un interviu acordat postului de televiziune CBS News.

"China este singura ţară din lume care are capacitatea militară, economică şi diplomatică de a submina sau de a contesta ordinea bazată pe reguli de care nouă ne pasă atât de mult şi pe care suntem determinaţi să o apărăm", a acuzat Antony Blinken.

"Dar vreau să fiu foarte clar asupra unui lucru. Şi este important. Scopul nostru nu este să limităm China, să o reţinem. Este să susţinem ordinea bazată pe reguli pe care o contestă China. În cazul oricui ar contesta această ordine, noi vom acţiona pentru a o apăra", a subliniat Antony Blinken.

Întrebat, în cadrul interviului, dacă a mai observat China atât de incisivă şi agresivă din punct de vedere militar, Antony Blinken a precizat: "Nu. Cred că în ultimii ani am asistat la faptul că naţiunea chineză acţionează mai represiv pe plan intern şi mai agresiv la nivel internaţional. Acesta este un lucru clar".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.