Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TENSIUNILE CRESC Trump 'nu a exclus nimic' cu privire la China (Casa Albă)

Agerpres
Donald Trump

Preşedintele SUA, Donald Trump, nu a exclus ''nimic'' în ceea ce priveşte China, a indicat joi Casa Albă, refuzând să confirme dacă a fost luată în considerare o posibilă interdicţie pe teritoriul american a membrilor Partidului Comunist Chinez, relatează AFP preluat de agerpres.

Citește și: Klaus Iohannis a semnat! Când vor avea loc alegerile locale

"Nu a fost exclus nimic privind China", a declarat Kayleigh McEnany, purtător de cuvânt al executivului american, într-un climat de tensiuni sino-americane intense legate în special de viitorul fostei colonii britanice Hong Kong.

Potrivit cotidianului New York Times, una dintre pistele studiate de Casa Albă este interzicerea accesului membrilor Partidului Comunist Chinez şi al familiilor acestora pe teritoriul american.

Cotidianul citat precizează însă că această măsură, care nu este încă finalizată şi ar putea fi respinsă în cele din urmă de Donald Trump, s-ar putea confrunta cu obstacole semnificative, în special constrângeri de ordin practic, subliniind că Partidul Comunist Chinez are 92 de milioane de membri.

La rândul său, şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo s-a limitat să sublinieze că sunt analizate ''numeroase idei''.

Întrebată despre această posibilitate, Hua Chunying, purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe chinez, a calificat ideea drept ''patetică''.

"Sperăm că Statele Unite nu vor face nimic care să încalce regulile de bază care guvernează relaţiile internaţionale", a adăugat ea.

În răspuns la o lege privind securitate naţională impusă de Beijing, Donald Trump a anunţat marţi încetarea regimului economic preferenţial acordat Hong Kong-ului, centru financiar internaţional.

"Hong Kong va fi tratat ca şi China: niciun privilegiu special, niciun tratament economic special", a spus el.

Preşedintele american a promulgat şi o lege care prevede sancţiuni împotriva oficialilor chinezi care aplică noile norme de securitate în Hong Kong pentru a suprima disidenţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.