Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiunile depășesc sfera Pământului: Coreea de Nord amenință SUA

Facebook
Coreea SUA

Coreea de Nord a transmis sâmbătă că va considera orice interferenţă în operaţiunile sale prin satelit o declaraţie de război şi îşi va mobiliza resursele militare în cazul unui atac iminent asupra activelor sale strategic, conform Reuters.

Phenianul va răspunde oricărei interferenţe americane în spaţiu prin eliminarea viabilităţii sateliţilor spion american, a informat mass-media de stat nord-coreeană, citând o declaraţie a purtătorului de cuvânt al Ministerului Apărării din Coreea de Nord, conform News.ro.

„În cazul în care SUA încearcă să încalce teritoriul legitim al unui stat suveran prin atacarea celor mai noi tehnologii în mod ilegal şi nedrept, RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană) va lua în considerare măsuri de autoapărare pentru a submina sau distruge viabilitatea sateliţilor spion din SUA”, conform declaraţiei.

Coreea de Nord declară că a lansat cu succes primul său satelit militar spion pe 21 noiembrie, transmiţând fotografii cu instalaţii militare din SUA continentală, Japonia şi teritoriul american Guam.

Un purtător de cuvânt al Comandamentului Spaţial al SUA, întrebat dacă Washingtonul are capacitatea de a întrerupe operaţiunile de recunoaştere ale satelitului nord-coreean, a spus că SUA ar putea anula capacităţile spaţiale ale unui adversar folosind o varietate de mijloace, potrivit radiodifuzorului american RFA.

Statele Unite au decis joi noi sancţiuni în cazul Coreeai de Nord, după lansare. Coreea de Sud a inclus vineri pe lista neagră a 11 nord-coreeni pentru implicarea în dezvoltarea sateliţilor şi a rachetelor balistice ale ţării, interzicându-le tranzacţiile financiare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.