Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiunile dintre Washington şi Beijing se intensifică: China transmite SUA că vor urma represalii dacă vinde arme Taiwanului

china sua

China a criticat joi o posibilă vânzare de arme americane către Taiwan, estimată la circa 1,8 miliarde de dolari, şi a susţinut că aceasta va avea ''un mare impact'' asupra relaţiilor dintre Washington şi Beijing şi asupra ''păcii şi stabilităţii regionale'', potrivit agenţiei EFE.

Departamentul american de Stat a anunţat anterior intenţia Washingtonului de a vinde Taiwanului mai multe categorii de armament, printre care se numără rachete SLAM-ER şi lansatoare multiple de rachete HIMARS. Pentru ca un asemenea contract să se concretizeze mai este nevoie de aprobarea Congresului american şi a legislativului taiwanez, potrivit agerpres.ro.

Citește și: VIDEO Un fost judecător militar explică DE CE NU VREA Klaus Iohannis să declare starea de urgență

''Solicităm Statelor Unite să oprească această vânzare, pentru că ea trimite un semnal greşit forţelor independentiste taiwaneze şi încalcă grav principiul unei singure Chine şi comunicatele comune semnate între China şi SUA. China se opune acestei vânzări şi va răspunde în funcţie de evoluţia situaţiei'', a declarat purtătorul de cuvânt al MAE chinez, Zhao Lijian.

Acesta a reacţionat şi faţă de hotărârea Washingtonului de a restrânge activitatea altor şase grupuri media chineze acuzate în SUA de ''propagandă''. Secretarul american de stat Mike Pompeo a anunţat miercuri că aceste grupuri media, printre care se numără portalul de ştiri financiare şi tehnologice Yicai, vor fi tratate de acum înainte ca şi când ar fi misiuni diplomatice chineze în SUA, aşadar vor trebui să respecte aceleaşi restricţii ca diplomaţii.

''China va lua măsurile pe care le consideră necesare ca răspuns'', a indicat purtătorul de cuvânt chinez, cerând totodată Washingtonului să-şi ''corecteze imediat greşelile'' şi să ''înceteze represiunea politică''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.