Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiunile economice dintre SUA şi aliaţii săi nu afectează activităţile militare ale NATO

NATO

Tensiunile economice dintre SUA şi aliaţii săi nu afectează activităţile militare ale NATO, a declarat ambasadoarea americană la alianţă, Kay Bailey Hutchison înainte ca Donald Trump să călătorească la Bruxelles pentru summit-ul NATO de săptămâna viitoare, scrie Politico, potrivit news.ro.

„Toate aceste neînţelegeri pe care le-am văzut la G7 cu aliaţii cu care avem acum discuţii despre piaţa de schimb nu au apărut în cadrul NATO”, a declarat ea pentru Fox News.

„Diplomaţii noştri sunt profesionişti şi rămân concentraţi pe problemele NATO, unde suntem aliaţi 100%”, a adăugat Hutchison.

Călătoria lui Trump în Europa va începe la Bruxelles miercuri şi joi atunci pentru summit-ul NATO, unde Trump se va reîntâlni cu liderii cu care avut neînţelegeri la summit-ul G7 de luna trecută din Canada.

Trump s-a arătat nemulţumit de relaţiile privind piaţa de schimb între SUA şi aliaţii săi, declarând că Statele Unite sunt tratate incorect. El a impus apoi taxe pentru anumite importuri, provocând astfel contramăsuri din partea Europei şi Canadei.

Citește și: Măsură FĂRĂ PRECEDENT: Italia își ÎNCHIDE porturile pentru vasele europene

Hutchison a avertizat că Rusia ar putea încerca să influenţeze Turcia şi alţi aliaţi pentru a se întoarce împotriva SUA. Ea a declarat că Trump a discutat cu preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, pentru a-l convinge să nu cumpere un sistem anti-rachetă rus care „ar afecta operabilitatea forţelor NATO în regiune”.

„NATO face progrese şi acest lucru se întâmplă la insistenţele preşedintelui Trump şi cred că este foarte clar şi el a fost foarte direct în privinţa faptului că europenii trebuie să facă mai mult pentru securitatea lor. Am lucrat pentru trei preşedinţi iar toţi au afirmat acelaşi lucru. Acum cred că, pentru prima dată, vedem cum Europa se duce în direcţia corectă”, a declarat Hutchison.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.