Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TENSIUNILE ESCALADEAZĂ Casa Albă ar vrea să interzică accesul în SUA tuturor membrilor Partidului Comunist Chinez (presă)

ABC News
Donald Trump

Administraţia Trump are în vedere impunerea unei interdicţii de călătorie în SUA pentru toţi membrii Partidului Comunist Chinez şi a familiilor acestora, scrie The New York Times. relatează mediafax.

Vezi și: Ce REGULI sunt în noua STARE DE ALERTĂ care începe vineri, pentru încă 30 de zile

Un decret prezidenţial în acest sens este în prezent în formă de proiect şi nu a ajuns spre avizare la Donald Trump, scrie NYT, citând surse.

Proiectul de interdicţie ar urma să se refere şi la revocarea vizelor membrilor partidului şi ale familiilor lor, care sunt deja în Statele Unite.

Ordinul ar urma să se bazeze pe aceeaşi lege pe care administraţia Trump a folosit-o în 2017 pentru a impune interdicţii de călătorie pentru mai multe ţări predominant musulmane.

Legea americană îi conferă preşedintelui puterea de a bloca temporar călătoriile în SUA ale unor cetăţeni străini care sunt consideraţi că aduc „prejudicii interesului naţional”.

Proiectul presupune însă şi o serie de probleme în ceea ce priveşte aplicarea sa. De exemplu, Partidul Comunist Chinez are 92 de milioane de membri, iar guvernul american nu poate verifica statutul cetăţenilor chinezi, notează NYT.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.