Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiunile escaladează în Asia. China acuză Filipine că a ignorat acordul privind Marea Chinei de Sud

iari.site
asia

Autoritățile din China susțin că Filipine a ignorat acordul privitor la Marea Chinei de Sud. Acuzația va duce la o creștere a tensiunile dintre cele două țari cresc. Marea Chinei de Sud se află în centrul unei dispute teritoriale între China, Filipine și alte țări.

Chinezii spun că filipinezii au ignorat propunerile pe care le-au înaintat pentru a „gestiona” disputa lor din Marea Chinei de Sud. Un înalt oficial chinez, care a dorit să rămână anonim, a declarat pentru presa din Manila că acordul a fost „întâmpinat cu inacțiune de către administrația Marcos”, potrivit BBC. Președintele Ferdinand Marcos Jr a răspuns susținând că nu a respins acordul care se bazează pe o premisă „îndoielnică”.

Tensiunile dintre Manila și Beijing au escaladat în ultimele luni, în special după ce Filipine s-a apropiat de SUA. Navele filipineze și chineze au avut mai multe ciconiri în zonele disputate. În octombrie anul trecut, președintele american Joe Biden a declarat că Washington va apăra Manila dacă Beijingul va ataca.

Marea Chinei de Sud se află în centrul unei dispute teritoriale între China, Filipine și alte țări. China revendică aproape toată marea, dar Filipine, Brunei, Malaezia, Taiwan și Vietnam au și ele pretenții pentru diferite teritorii din Marea Chinei de Sud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.