Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiunile escaladează în Asia. India restricționează zborurile către Maldive din cauza unor comentarii politice

Breaking Travel News
Maldive

Una dintre cele mai mari platforme de călătorie din India a suspendat luni rezervările de zboruri către Maldive. Măsura a fost luată după ce mai mulți oficiali din Maldive au avut mesaje denigratoare pe rețelele sociale la adresa prim-ministrului indian Narendra Modi.

Comentariile au fost făcute de trei miniștri care între timp au fost suspendați din funcție. Aceștia l-au numit pe Modi „clovn”, „terorist” și „marionetă a Israelului”, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

Directorul executiv al EaseMyTrip, Prashant Pitti, a declarat că rezervările către Maldive au fost suspendate „pe termen nelimitat”. Pitti a mai spus că afacerea pe care o conduce este a doua cea mai mare platformă online de rezervare de călătorii din India, cu o cotă de piață de 22%.

În trecut cele două țări au avut în mod legături strânse. Relațiile s-au stricat din noiembrie, anul trecut, atunci când președintele Mohamed Muizzu a venit la putere, câștigând alegerile printr-o campanie „India Out”. De asemenea, Muizzu a decis să facă prima vizită externă în China și nu în India, așa cum se întâmpla de obicei.

India și Rusia trimit cel mai mare număr de vizitatori în Maldive, un lanț de insule din Oceanul Indian, care găzduiește multe stațiuni de lux. Turismul reprezintă aproape o treime din economia arhipelagului, potrivit Băncii Mondiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.