Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiunile s-au intensificat în cartierul Sheikh Jarrah din Ierusalimul de Est: încalcă sfințenia poporului din Ierusalim ca Oraș al Păcii

vaticannews
Ciocniri la Ierusalim conflict manifestanți evenimente violente

Violențele de la moscheea Al Aqsa și din cartierul Sheikh Jarrah “încalcă sfințenia poporului din Ierusalim ca Oraș al Păcii. Acțiunile care amenință securitatea credincioșilor și demnitatea palestinienilor supuși evacuării sunt inacceptabile” – se spune într-o declarație comună a patriarhilor și reprezentanților Bisericii din Ierusalim, scrie vaticannews.va.

Cetatea Vaticanului – A. Mărtinaș

11 mai 2021 – Vatican News. Și papa Francisc a făcut un însuflețit apel la pace în Orașul Sfânt, exprimându-și îngrijorarea cu privire la evenimentele de la Ierusalim. La rugăciunea antifonului marian pascal „Regina Coeli”, de duminică, 9 mai, Sfântul Părinte a spus: „Urmăresc cu mare preocupare evenimentele de la Ierusalim. Mă rog pentru ca Ierusalimul să fie un loc al întâlnirii și nu al ciocnirilor violente, un loc al rugăciunii și al păcii. Îi îndemn pe toți să caute soluții comune pentru ca identitatea multireligioasă și multiculturală a Orașului Sfânt să fie respectată și să prevaleze fraternitatea. Violența generează numai violență. Să nu mai fie ciocniri!”

Tensiunile s-au intensificat în cartierul Sheikh Jarrah din Ierusalimul de Est după ce coloniști israelieni s-au adunat în urma dispoziției unui tribunal israelian care a decis evacuarea familiilor palestiniene.

Curtea Supremă din Israel a decis să amâne evacuarea, însă ciocnirile continuă, extinzându-se și la alte orașe. Noaptea trecută, la Ierusalim tineri manifestanți au lansat pietre asupra forțelor de ordine israeliene care au răspuns cu grenade și tunuri cu apă.

Violențele s-au concentrat și în apropiere de Poarta Damascului, în Orașul Vechi. Surse medicale palestiniene relatează despre numeroși răniți. Spiritele s-au încins și succesiv marșului naționalist evreiesc de la Ierusalim, organizat pentru a marca anexarea, de către Israel, a Ierusalimului de Est, în 1967.

În declarația lor, liderii Bisericilor de la Ierusalim îndeamnă comunitatea internațională și toți oamenii de bunăvoință să facă tot ce este posibil pentru a opri aceste „acțiuni provocatoare” și în vederea respectării Status Quo-ului orașului.

Ei își exprimă totodată îngrijorarea cu privire la evenimentele violente recente de la Ierusalim, amintind statutul special al acestui oraș care este sacru pentru creștinii, evreii și musulmanii din întreaga lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.