Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tentativă de revoltă eșuată în Venezuela! Juan Guaido abandonat în lupta cu Maduro: 'Unele persoane nu s-au ținut de cuvânt'

CNN.com
venezuela armată

Liderul opoziţiei venezuelene, Juan Guaido, a afirmat luni, într-un interviu pentru AFP, că unele persoane care se declaraseră gata să îi urmeze apelul la revoltă militară marţea trecută împotriva preşedintelui Nicolas Maduro "nu s-au ţinut de cuvânt", dând asigurări în acelaşi timp că schimbarea este "extrem de aproape" în Venezuela. 

"Unele persoane nu s-au ţinut de cuvânt (...) Acest lucru nu înseamnă că nu o vor face în curând", a explicat Juan Guaido în legătură cu acest apel lansat la 30 aprilie în zori în apropiere de o bază militară la Caracas, tentativa de revoltă eşuând în cele din urmă în cursul zilei. 

"Este evident că astăzi nemulţumirea este generalizată, iar forţele armate nu fac excepţie", a spus liderul opoziţiei, recunoscut preşedinte interimar de circa 50 de ţări, printre care şi SUA.

Florin Cîțu lansează acuzații grave: Liviu Dragnea virează spre Rusia. A cedat definitiv tezaurul


"Au loc discuţii cu responsabili civili şi militari", a dat asigurări preşedintele Parlamentului, în vârstă de 35 de ani. 

Juan Guaido a apărut marţea trecută într-o înregistrare video realizată în apropiere de baza militară La Carlota, alături de opozantul Leopoldo Lopez. El a revendicat sprijinul unui grup de soldaţi intraţi în rebeliune împotriva lui Nicolas Maduro şi a făcut apel la forţele armate, pilon al sistemului politic şi economic în Venezuela, să i se alăture. 

Armata nu i-a urmat apelul la revoltă, însă el a declanşat ample manifestaţii în întreaga ţară marţi şi miercuri. 

Marţi seară, Nicolas Maduro a afirmat că această "ambuscadă pucistă" a fost dejucată şi a promis să îi pedepsească pe "trădători". 

În opinia lui Juan Guaido, "slăbiciunea" şefului statului venezuelean ar urma să ducă "în curând" la o schimbare de guvern în această ţară care traversează o criză politică dublată de o gravă criză economică. 

"Sunt foarte optimist că suntem foarte aproape de schimbare în Venezuela", a declarat opozantul în interviul pentru AFP realizat la Caracas. 

"Am construit o majoritate. Am făcut tot ce ţine de noi ca cetăţeni. Acum, forţele armate şi unii angajaţi (din sectorul public - n.r.) sunt cei care trebuie să îşi depăşească frica", a adăugat el. 

Pentru Juan Guaido şi susţinătorii săi, Nicolas Maduro este un "uzurpator" care se menţine la putere pe baza rezultatelor de la alegerile prezidenţiale "fraudate" de anul trecut. 

În schimb, preşedintele venezuelean îl acuză pe Juan Guaido că vrea să organizeze "o lovitură de stat" cu ajutorul SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.