Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teodor Meleșcanu, după ce Ludovic Orban a devenit premier: 'Numărul celor care erau în sală, când s-a făcut apelul, era mai mic decât cvorumul'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Teodor Melescanu

Teodor Meleșcanu a afirmat, luni, că nici el, nici Marcel Ciolacu nu au condus plenul reunit, pentru a nu exista îndoieli privind corectitudinea procesului de învestire. PSD a participat, însă, la numărarea voturilor, dând dovadă de seriozitate și asigurându-se de legitimitatea votului în Parlament.

„Am dorit foarte mult ca toate procedurile să fie în regulă și să nu fie nici cea mai mică urmă de îndoială în legătură cu corectitudinea votului de aici. Normal a fost să cedăm vicepreședinților care să conducă ședința, să nu se pornească de la ideea că prin tot felul de atribuții procedurale s-au putea împiedica dezvoltarea votului. Așa că am făcut-o cu inima întreagă. Am participat la numărarea voturilor, am semnat procesul verbal și acest gest dovedește seriozitatea cu care am abordat această problemă pentru a asigura legitimitatea votului în Parlament”, a spus Teodor Meleșcanu, după învestirea Guvernului Orban.

Citește și: Dezvăluire: Trei publicații cunoscute au pus la bătaie banii proprii pentru a face publicitate PNL-ului

Întrebat ce obstacole ar fi putut exista dacă ședința plenului reunit ar fi fost condusă de președinții celor două Camere, Teodor Meleșcanu a răspuns: „Normal ar fi fost să fie cei în care toată lumea are încredere că nu există niciun fel de probleme procedurale care să poată să creeze obstacole. Prima este că numărul celor care erau în sală când s-a făcut apelul era mai mic decât cvorumul”.

Executivul Orban a fost învestit, luni în plenul reunit al Parlamentulului, cu 240 de voturi „pentru” a anunțat Marilen Pirtea, la ieșirea din Birourile permanente reunite. Deputații și senatorii au votat pentru validarea listei celor 16 miniștri, precum și programul de guvernare al PNL.

Citește și: Liviu Pleșoianu îl spulberă pe Victor Ponta: Nu mai poza în victimă trădată, că e penibil și dizgrațios .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.