Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teodor Meleşcanu îl CONTRAZICE pe Liviu Dragnea: lovitură pentru marele plan al liderului PSD

Inquam Photos / Octav Ganea
liviu dragnea parlament

În septembrie 2017, liderul PSD, Liviu Dragnea, negocia cu premierul Ungariei, Viktor Orban, o susținere a României pentru aderarea la OCDE, iar la schimb coaliția de guvernare va susține înființarea Liceului de la Târgu Mureș. Dragnea spunea atunci că acesta este un obiectiv prioritar al României.

Citește și: S-a publicat LISTA marii Loje a Masonilor din România: un fost premier și un judecător de rang înalt, printre cei activi

Acum, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, susține că aderarea României la OCDE nu este un scop în sine.

„Considerăm că aderarea la OCDE nu constituie un scop în sine, ci o modalitate de a impulsiona agenda noastră de reforme interne şi, în acelaşi timp, o evoluţie firească după aderarea la NATO şi Uniunea Europeană. Pentru noi, această reuniune este o bună oportunitate de a confirma interesul de a deveni un membru al familiei OCDE. Dăm o înaltă apreciere şi ne însuşim valorile pe care OCDE le reprezintă – respectabilitate şi responsabilitate, prezervarea încrederii şi bunăstării cetăţenilor noştri, precum şi acces la cele mai bune politici şi practici disponibile, într-un spectru larg de domenii”, a declarat ministrul de Externe român.

În septembrie 2017, Dragnea anunța că aderarea la OCDE este un obiectiv prioritar.

„I-am promis că vom găsi această soluţie. La rândul său, premierul Orban a apreciat disponibilitatea noastră spre dialog şi a promis că Ungaria va reacorda sprijin României pentru OCDE. Aderarea României la această organizaţie este un obiectiv major al politicii noastre externe, care ar putea fi atins chiar pe parcursul acestui an”, a mai spus Dragnea.

OCDE este un for interguvernamental dedicat identificării, diseminării şi evaluării aplicării politicilor publice potrivite pentru asigurarea creşterii economice sustenabile şi stabilităţii sociale.

Cei 35 de membri ai OCDE (din care majoritatea europeni - 23) sunt state dezvoltate, deţinând peste 70% din producţia şi comerţul globale şi 90% din nivelul mondial al investiţiilor străine directe.

Aderarea României la OCDE a reprezentat un obiectiv al politicii externe române încă din 2004.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.