Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teodor Meleşcanu, întâlnire cu ministrul de Externe polonez

Inquam Photos/ Octav Ganea
Teodor Melescanu

Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, l-a primit miercuri pe ministrul de Externe al Republicii Polone, Jacek Czaputowicz, care se află la Bucureşti cu ocazia participării la consultările interguvernamentale România-Polonia, oficialul român exprimându-şi satisfacţia pentru calitatea şi evoluţia relaţiilor dintre cele două ţări, potrivit Agerpres.

În cadrul discuţiilor, preşedintele Senatului a exprimat satisfacţia pentru calitatea şi evoluţia relaţiilor româno-polone, fapt evidenţiat de frecvenţa şi succesul contactelor bilaterale din ultimii ani, la nivel executiv şi legislativ, precum şi buna cooperare în cadrul formatelor regionale de cooperare, se precizează într-un comunicat al Senatului.

Teodor Meleşcanu a subliniat importanţa cooperării în spiritul valorilor partajate pentru promovarea intereselor comune în cadrul Uniunii Europene şi al Alianţei Nord-Atlantice.

Citește și: Cristian Tudor Popescu și-a ieșit din minți! ‘Un carnaval macabru. Pe vremea lui Ceaușescu se făcea lucrul ăsta frecvent’

Preşedintele Senatului a accentuat necesitatea reafirmării şi consolidării Parteneriatului Strategic cu Polonia, cel mai important aliat din regiune al României, menţionând prioritatea acordată de Senat în direcţia aprofundării şi extinderii relaţiilor bilaterale speciale cu Republica Polonă la nivel parlamentar.

În context, demnitarul român a exprimat convingerea că, prin instrumentele pe care diplomaţia parlamentară le are la dispoziţie, legislativele celor două ţări contribuie la îndeplinirea angajamentelor comune asumate de România şi Republica Polonă la nivel regional şi european.

Întrevederea a avut loc în contextul inaugurării oficiale de către cei doi demnitari a expoziţiei "Luptă şi suferinţă. Polonezii în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial", prezentată în foaierul plenului Senatului de Ambasada Republicii Polone în România şi Institutul Polonez din Bucureşti.

Expoziţia memorială a fost organizată în contextul comemorării a 80 de ani de la izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial, precum şi aniversării unor evenimente istorice importante pentru relaţiile româno-polone: 100 de ani de relaţii diplomatice, 30 de ani de regim democratic continuu şi 10 ani de parteneriat strategic.

Aceasta prezintă lupta polonezilor împotriva sistemelor totalitare, dragostea pentru libertate, eroismul salvării aproapelui, vitejia soldaţilor şi a populaţiei civile, frăţia de arme şi lupta pentru libertatea altor ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.