Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teodor Meleşcanu, întâlnire cu o delegaţie din Georgia: S-a discutat despre securitatea din Marea Neagră

inquamphotos.com / Octav Ganea
teodor melescanu

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, i-a primit joi, pe şeful Administraţiei Prezidenţiale de la Tbilisi Giorgi Abashishvili şi pe consilierul prezidenţial de politică externă Tengiz Pkhaladze, aflaţi în vizită în România pentru discuţii bilaterale şi pentru participarea la ceremonia de conferire a unei decoraţii post-mortem scriitorului şi traducătorului român Victor Kernbach, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis Agerpres.

Şeful diplomaţiei române a reiterat "sprijinul României pentru aspiraţiile europene şi euro-atlantice ale Georgiei, adresând, în context, încurajări autorităţilor de la Tbilisi pentru continuarea programului de reforme". Meleşcanu a evidenţiat, arată sursa citată, susţinerea de către România a integrităţii teritoriale, suveranităţii şi inviolabilităţii frontierelor recunoscute internaţional ale Georgiei.

Delegaţia georgiană a avut o întrevedere şi cu secretarul de stat Dan Neculăescu, prilej cu care au fost aprofundate temele de pe agenda bilaterală. Un accent aparte a fost pus pe stadiul şi perspectivele cooperării bilaterale, atât pe dimensiunea politico-strategică, cât şi pe cea economică, un rol aparte revenind demersurilor comune de transpunere în practică a proiectului Coridorului de transport mărfuri Marea Neagră-Marea Caspică.

Totodată, a avut loc un schimb de evaluări privind situaţia de securitate din bazinul extins al Mării Negre. Partea georgiană a împărtăşit evaluările privind parcursul ascendent al relaţiilor bilaterale, exprimând convingerea că acestea vor continua să se dezvolte într-un ritm susţinut. A mulţumit pentru sprijinul ţării noastre în privinţa aspiraţiilor europene şi euro-atlantice, precum şi în ceea ce priveşte integritatea teritorială şi suveranitatea Georgiei, mai precizează MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.