Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teodor Meleşcanu ştie de ce a fost certată România de Comisia Europeană: Planul REVOLUŢIONAR al ministrului

inquamphotos.com / Octav Ganea
teodor melescanu

Percepţia României în Uniunea Europeană este, în mare măsură, corectă, însă există şi ştiri false care duc la o imagine negativă a ţării noastre, a declarat, joi, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu. "În lumea noastră de astăzi, percepţia e mai puternică decât realitatea. Nimeni nu ştie ce se întâmplă cu adevărat în România, dar are o percepţie despre ceea ce se întâmplă în România. (...) În mare măsură (percepţia -n.r.) este, să spunem, corectă, însă, în acelaşi timp, există şi foarte multe ştiri false care fac deliciul presei, dar care nu reflectă realitatea. În mod sigur, duc la o imagine negativă a României. Tocmai de aceea, diplomaţia publică, comunicarea strategică sunt pentru noi priorităţi în Ministerul de Externe", a afirmat Teodor Meleşcanu la Parlament, conform Agerpres.

Citeşte şi: Veste ŞOC pentru mii de români: Euro CREŞTE din nou - anunţul de ultimă oră al BNR

Întrebat dacă este nevoie de o lege a defăimării, după cum afirma preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, Meleşcanu a spus: "Lucrurile se pot face în diverse maniere". "Vreau să vă spun că unul dintre cele mai importante şi mai eficiente mijloace este o organizaţie din SUA, care se numeşte Anti-Defamation League, care are o politică foarte serioasă de a lupta împotriva defăimării. E vorba de comunitatea evreiască. Se poate face şi pe cale juridică, se poate face şi prin crearea unor structuri care cu adevărat să se ocupe de asemenea probleme", a adăugat Meleşcanu.

Citeşte şi: PROTEST în faţa ministerului de Interne: Zeci de poliţişti îşi cer drepturile - apel disperat către Carmen Dan

El a menţionat că trebuie văzut dacă e nevoie ca reglementările în această privinţă să fie cuprinse într-un singur instrument juridic. "Cred că se poate face, ţinând seama şi de prevederile care există deja în diferite legi", a arătat Meleşcanu. Ministrul Afacerilor Externe a participat la deschiderea celei de-a VII-a ediţii a conferinţei internaţionale de diplomaţie şi afaceri globale - "2Day Ambassador", organizată de Fundaţia Ronald S. Lauder Romania - Complexul Educaţional Lauder-Reut. Pe 12 martie, liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, a declarat că PSD va promova un act normativ în baza căruia vor fi sancţionate persoanele care denigrează imaginea României în exterior.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.