Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Teodorovici, întrebat despre obiecțiile MJ la OUG fiscal: Toate punctele de vedere au fost preluate. Inclusiv Ministerul Justiției și-a asumat ordonanța

teodorovici

Eugen Teodorovici a declarat, vineri, fiind întrebat despre cum vede faptul că Ministerul Justiției a formulat 72 de obiecții la textul ordonanței de urgență privind măsurile fiscale, că toate instituțiile implicate în OUG și-au asumat, inclusiv Ministerul Justiției și Consiliul Concururenței, potrivit Mediafax.

"Toate punctele de vedere de la toate instituțiile implicate în avizare au fost preluate în această ordonanță de urgență au fost explicate, și inclusiv Ministerul Justiției și-a asumat această ordonanță de urgență, și Consiliul Concurenței și toate instituțiile implicate în aceste documente", a afirmat ministrul Finanțelor, la finalul ședinței de vineri a Executivului, după adoptarea actului normativ de către Guvern.

Citeste si Guvernul a decis plafonarea prețului la gaze și energie. Vâlcov: 'Bugetul va fi văduvit de aproximativ 1,5 - 2 miliarde de lei'

Guvernul a adoptat, vineri, ordonanța de urgență privind măsurile fiscale. Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici și consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, au prezentat principalele prevederi ale actului normativ.

"- Astăzi a fost adoptat un act foarte aștept de români și de cei cu capital autohton. Actul normativ conține un set de măsuri care are scopul de a crește bunăstarea românilor și stimularea investițiilor. Luăm aceste măsuri în urma unei analize riguroase și comparând situația cu alte state din UE și cu media din UE.

- O primă măsură este propunerea de a înființa un fond privind dezcoltarea a 31 de stațiuni balneare de interese național în care vom prevedea sume de 310 milioane lei. Scopul e de a moderniza tot ce ține partea de infrastructură. De asemenea dotări cu echipamente moderne și pregătirea personalului medical.

- De asemenea un punct este introducerea unul mecanism pentru protejarea populație pentru cei care au active, în cazul unui ROBOR mai mare de 2%. Știți cu toții, și avem aici documente care arată anumite practici incorecte față de populație și de economia reală. Aplicarea sau impozitarea timpilor financiari, în cazul unui ROBOR mai mare de 2%", a declarat ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, la finalul ședinței de vineri a Guvernului.

Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă a vorbit despre o altă serie de prevederi ale OUG fiscal, printre care se numără plafonarea prețului la gaze, taxă pentru ANCOM de 3%

"- Guvernul a decis plafonarea prețului la gaze pentru consumatorii casnici. Acesta va fi un mix între prețul de 68 de lei, prețul de cost și prețul de înmagazinare. Guvernul nu va câștiga bani din aceste măsuri. Dincontră, bugetul va fi văduvit de circa 1,5- 2 miliarde de lei. Acești bani nu se vor mai încasa.

- S-a dat posibilitatea ANRE de a găsi o metodologie pentru înghețarea prețurilor la energie pentru o perioadă de 3 ani la consumatorii casnici.

- În domeniul comunicații s-a stabilit un nivel minim privind vânnzarea licențelor 5G.

- S-a stabilit un nivel minim de 2,3 miliarde de euro pentru licențele 3G. S-a stabilit o taxă care va fi plătită de ANCOM de 3%. Ea vine și ca urmare a unui comportant analizat și care a fost considerat incorect al celor care trebuie să plătească taxa pe profit.

- S-a hotărât majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc care s-a majorat cu un procent de 2% pe cifra de afaceri.

- Referitor la Pilonul II pensii contrar unor opinii nu s-a redus contribuția. Ea a rămas la 3,75%. Contribuția medie pe lună pe fiecare perosna a fost de 153 de lei pe 2017 și 159 de lei pe 2018. Comisionul de adminsitrare de 2,5% a fost redus de la 2,51% fondul privat 0,5 și casa națională de sănătate tot 0,5%.

- Pentru fondurile care au randament mai mic decât inflația ele vor putea percepe un fond de 0,02% și tot așa de 0,07% dacă randamentul va fi mai mare de 4 procente decât rata inflației", a afirmat Darius Vâlcov, în conferința de presă susținută la finalul ședinței de vineri a Executivului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.